yoga voor elke dag?!

spanning loslaten

Yoga is verankerd in een eeuwenoude traditie en is in India ontstaan zo'n 4000 jaar geleden. Yoga is verbinden: adem, lichaam en geest. In de yoga ga je op zoek naar het stille punt in je zelf en zoek je weer de verbinding.  Spanningen, boosheid, verdriet en angst worden vaak vast gezet in ons lichaam, in spieren, gewrichten en organen zonder dat we hier bewust van zijn. Je kunt dan stress, moeheid en pijn ervaren. De series van bewegingen die ik in mijn yoga-lessen gebruik zijn er op gericht energieblokkades die in het lichaam zijn, los te laten, zodat energie weer kan gaan stromen. In Dru worden ze EBR's genoemd, wat staat voor Energy-Block-Release. De yogahoudingen gaan vloeiend in elkaar over.

je stille punt

In mijn lessen vormen Hatha yoga en Dru yoga de basis. Door het regelmatig beoefenen van yoga zal je je emotioneel, geestelijk en lichamelijk energieker voelen. Je lichaam wordt soepeler en sterker en je kunt makkelijker spanningen loslaten. In alle oefeningen kun je je eigen stille punt gaan zoeken en ervaren. Mensen die onbekend zijn met yoga denken wel eens dat het gaat om gecompliceerde en zware oefeningen: bij mij hoef je niet op je hoofd te gaan staan. Eerbied voor je lichaam en jouw grenzen zijn het uitgangspunt. Ieder mens is uniek en iedereen geeft op zijn of haar eigen wijze uitdrukking aan een houding.   

yoga voor elke dag

Yoga doe je niet alleen op mat. Je gebruikt het dagelijks bij heel gewone dingen. Hele kleine oefeningen, ademhalen, achter je bureau op het werk of gewoon in de bus, trein of thuis. Het zijn kleine momenten die je kunt gebruiken om even stil te staan bij je ademhaling en je lichaam. Een moment afstand nemen en bewust worden: wat gebeurt er. Eenmaal gewend ervaar je dat yoga een prachtig middel is voor je om elke dag te gebruiken te midden van alle dagelijkse kleine dingen en wordt yoga je beste vriend.